Özel Okullar Desteklenen Eğitim Sektörleri Arasında Yer Almalı
Özel okullar alanında faaliyet gösteren 6 sivil toplum kuruluşu, eğitimin desteklenen bölümler kapsamına alınmasını talep etti.
Türkiye Özel Okullar Birliği (TÖZOK) Lideri Zafer Öztürk, Tüm Özel Eğitim Kurumları Birliği (TÖDER) Lideri İbrahim Taşel, Özel Eğitim Derneği (ÖZDER) Lideri Ahmet Akça, Özel Eğitim ve Öğretim Derneği (ÖZDEBİR) Lideri Naci Atalay, Özel Öğretim Kurumları Birliği (ÖZKURBİR) Lideri Enis Şener ve Ankara Eğitim Platformu (AEP) Lideri İbrahim Gündüz imzalı açıklamada, Cumhuriyetin 100’üncü yılına ulaşmanın gurur ve coşkusunun yaşandığı vurgulandı.
Ülkenin muasır medeniyetler seviyesine ulaşması için bir eğitim seferberliği başlatan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e şükranların ifade edildiği açıklamada, Cumhuriyetin kazanımlarına sahip çıkan, vatanını ve milletini seven özel eğitim kurumlarının bayrağı ve bayrağı, Türkiye’yi yüzyıla taşıyacak nesillerin yetiştirilmesinde önemli rol oynayacağı vurgulanıyor. Onu almaya çalışacağı bildirildi.
Açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı’nın kısa sürede hayata geçirdiği köklü değişikliklerin Türk Yüzyılı milli eğitim sistemi açısından son derece doğru ve hayati adımlar olduğu ifade edilerek, şöyle devam edildi: “Özel eğitim kurumları olarak bu eğitimleri çok önemsiyoruz. Milli Eğitim Bakanlığımızın özellikle son 6 ayda hayata geçirdiği yenilikler ve değişimler.” “Bunu takdir ediyor ve başarısına elimizden gelen katkıyı ve desteği vereceğimizi kamuoyuyla paylaşıyoruz.” İfadesi yer aldı.
Açıklamada, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, bakan yardımcıları, genel müdürler ve emeği geçen tüm bakanlık çalışanlarına teşekkür edildi.
“Öğretmenlerin yaşam koşullarının iyileştirilmesi için SGK, vergi gibi avantajlar sağlanmalı”
Açıklamada, salgın sürecinden itibaren tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de ekonomik darboğaz yaşandığı belirtilerek, “Cumhuriyet tarihimizin en şiddetli depremi yaşandı, savaşlar yaşandı. Buna bölgemiz de eklendi. Tüm sektörlerin hissettiği bu olumsuzlukların etkisi eğitim sektöründe de en üst seviyede oldu.” Söylendi.
Salgın döneminde yaşanan fiyat iadeleri ve öğrenci kayıplarının yanı sıra özel eğitim kurumlarına verilen teşviklerin kaldırılmasının da düşünceleri derinleştirdiği belirtilen açıklamada, öğretmenler de dahil olmak üzere özel eğitim kurumlarının tüm paydaşlarının olumsuz etkilendiği vurgulandı. bu süreç.
Açıklamada, özel eğitim kurumlarının bu süreçte öğretmenleri mümkün olduğunca mağdur etmemeye çalıştıkları belirtilerek, şunlar kaydedildi:
“Bundan sonra kurumlarımızın koşulları geliştikçe bunu öğretmenlerimizin fiyatlarına da yansıtarak branşımızı cazip hale getirmeye çalışacağız. İstisnai de olsa öğretmenlerimizi mağdur eden bazı kurumlarla çalışmalarımız devam ediyor. Özel okullarımız Eğitim sistemimizin yenilikçi yönüne ve gelişimine katkı sağlayacak konumdayız.Özel okullar eğitim sistemimizin yenilikçi yönüne ve gelişimine katkı sağlayacak konumdadır.Okullarımızın hayatta kalması, ülkemizin geleceği açısından kritik öneme sahiptir. Bu zorlu dönemi daha kolay ve daha kısa sürede atlatabilmek için desteklenen bölümler arasında eğitimin de yer almasını bekliyoruz.
“Ayrıca özel eğitimde çalışan öğretmenlerimizin hayat kurallarının uyumlaştırılması amacıyla devletimizin, devlet okullarında çalışan öğretmenlere tanınan SGK ve vergi gibi avantajları özel eğitim kurumu öğretmenlerine de sağlayacağına yürekten inanıyoruz. kurumlar.”